Het trauma van het Verloren Kind

Het trauma van het Verloren Kind

Het Verloren Kind vanuit systemisch perspectief.

Het insluiten van trauma & daarmee het potentieel van traumaherstel in de awareness rond zwangerschapsverlies, zwangerschapsafbreking, stilgeboorte, vanishing twin syndroom en babyverlies. 

 

Je kindje verliezen tijdens de zwangerschap, de geboorte of kort erna is een bijzonder moeilijk thema. Voor zovele ouders geen "thema" maar een kluwen aan realiteiten.

"Rouw is de prijs die we betalen voor de liefde".

Sowieso een hoge prijs. En toch is er nog een hogere prijs die nog steeds in elke situatie van prenataal, perinataal (tijdens de geboorte) of postnataal verlies wordt betaald.

Ik heb het over het nog niet onderscheiden van de traumalagen die tussen, onder, over en doorheen de verdriet & liefdeslagen heen lopen. Waarom ik er toch vanuit mijn hart en ziel voor pleit?

Rouw vraagt om het te nemen, als deel van het leven, en de liefde.  Eren, al dan niet in de vorm van rituelen, helpen bij "het nemen van de rouw". Rouwbegeleiding helpt bij het kanaliseren van die Liefde niet niet weet waar naartoe.


Trauma's zijn de wakker geworden of vers geslagen kwetsuren in je eigen relatie met het leven. Het is de diepste wens van "Het Verloren Kind systemisch benaderd" om ruimte te creëren waarin we ooit op een punt komen dat er trauma awareness komt dat van zodra we in het proces komen van "leven verwekken en doorgeven", dat we daarmee sowieso in trauma vaarwater waden. 

"Wat mag er gebeuren eens we (onzichtbaar) trauma insluiten in het verwerkingsproces? "

Systemisch werk & opstellingen is daarbij een zeer krachtig middel om de vaak onzichtbare traumalagen zichtbaar te maken en ze te herstellen zodat het leven terug kan stromen.

 

Ik neem in 2023 de tijd om aan deze specifieke missie verder te bouwen, naast mijn coachingpraktijk Systems of the Soul. 

 

Voor wie de insluiting van "Het Verloren Kind" in het lichaam landt, wees natuurlijk welkom voor een persoonlijke kennismaking! 

Het trauma van het Verloren Kind

Toen ik begreep dat mijn ongeboren broertje een veel grotere impact had op mijn leven en wat ik daarin als grote zus heb gedragen, bracht het mij in de mogelijkheid dat stuk van mij af te leggen dat niet bij mij hoorde. 

Nancy Stammeleer, Systemisch Opsteller van het Bekken
*