SYSTEEM COACHING - CONSULTING - TRAINING

SYSTEEM COACHING - CONSULTING - TRAINING

SYSTEMISCH WERK - Wat is het?

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen, afdelingen in organisaties, organisaties, maatschappelijke structuren, en noem maar op.  Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid: het familiesysteem. Vaak zien we dat thema's die in het hier en nu aan bod komen, hun oorsprong vinden in een paar generaties ervoor (trans-generationele overdracht). 

We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit kinderlijke liefde, meegenomen.
Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie, je werk, je onderneming en je eigen gezin. 

Met verschillende methodes van systemisch werken, kan je bij Systems of the Soul deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken. Deze methodes kunnen zijn: met poppetjes, met vloerankers, met voorwerpen in de ruimte en ook met andere mensen die dan zelfs meer informatie kunnen terugkoppelen hoe de hun toebedeelde plaats voelt. De beweging die voor meer verlichting zorgt, is vaak gelinkt aan ritualistiek.

Het biedt dus een zeer unieke en vaak vollediger beeld van wat onbewust speelt. Waar je met je hoofd niet bij kan, dat kan er mogen zijn dankzij deze opstellingsvormen.

Oorsprong en ontwikkeling Systemisch Werk

De oorsprong van de methodiek systemisch werken ligt onder andere bij Bert Hellinger en Virginia Satir. Hellinger ontwikkelde in Europa het systemisch werken in eerste instantie voor het werken met families (familieopstellingen), later deed hij dat ook voor organisaties (organisatieopstellingen).

Ikzelf heb mijn verdieping in het Systemische werk aangevat bij Hilbrand Westra aan de School voor Systemisch Bewustzijn. Hij op zijn beurt heeft zijn opleiding genoten aan de Duitse School van Wolfgang Könighaus, wie het systemisch werk verbond met de Weg van de Tao. Daarmee is deze school ingebed in de westerse- en oosterse filosofie.  Mede daardoor vind je ook bij Systems of the Soul de combinatie van wetenschappelijke en complementaire bronnen. 

 

Toepassingsgebieden Systemisch Werk 

De methodes en inzichten die in het Systemisch werk gebruikt worden zijn van toepassing bij alle vraagstukken in het leven. Dit is dus zowel waardevol voor individuen, voor families, voor diensten, voor ondernemers zoals als voor bedrijven. Zowel bij persoonlijke als bij professionele vraagstukken.

Het is een manier van werken die kan vertaald worden in zowel coachings-, consultancy- en trainingssettings. 

En bovenal is het dankzij het representatiemodel en gebruik van rituele intenties extreem toepasbaar bij thema's voorbij leven en dood, voorbij generaties, voorbij gender. Daarom leent het zich ook zeer goed voor het thema: "Het Verloren Kind".

SYSTEEM COACHING - CONSULTING - TRAINING