SYSTEEM COACHING - CONSULTING - TRAINING

SYSTEEM COACHING - CONSULTING - TRAINING

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field. I'll meet you there.  - Rumi

 

SYSTEMISCH WERK - Wat is het?

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen, afdelingen in organisaties, organisaties en noem maar op.  Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid: het familiesysteem. Vaak zien we dat thema's die in het hier en nu aan bod komen, hun oorsprong vinden in een paar generaties ervoor (trans-generationele overdracht). 

We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit kinderlijke liefde, meegenomen. Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie, je werk, je onderneming en je eigen gezin. 

Met verschillende methodes van systemisch werken, kan je bij Systems of the Soul deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken. 

Eens "het probleem" zichtbaar en voelbaar is opgesteld, word je dan begeleid naar een heel concrete volgende beweging.

Als een minimale aanpassing in een radarwerk van een klok, maar die dan domino-gewijs doorwerkt in het hele systeem. 

Toepassingsgebieden Systemisch Werk - IS HET NUTTIG VOOR MIJ?

De methodes en inzichten uit Systemisch werk zijn van toepassing bij alle vraagstukken in het leven. Zoek je inzicht en verbetering op vlak van werk, relaties, jouw verlangen, kids, dan kan je hiermee aan de slag.  Ook is het een heel nuttig methode bij thema's voorbij leven en dood, voorbij generaties, voorbij gender. 

Dit is dus zowel waardevol voor individuen, voor ondernemers zoals als voor bedrijven. Zowel bij persoonlijke als bij professionele vraagstukken.

Het is een manier van werken die inzetbaar is in coachings, consultancy en trainingen.

Oorsprong en ontwikkeling Systemisch Werk

De oorsprong van de methodiek systemisch werken ligt onder andere bij Bert Hellinger en Virginia Satir. Hellinger ontwikkelde in Europa het systemisch werken in eerste instantie voor het werken met families (familieopstellingen), later deed hij dat ook voor organisaties (organisatieopstellingen).

Ik heb mijn verdieping in het Systemische werk aangevat bij Hilbrand Westra aan de School voor Systemisch Bewustzijn. Hij op zijn beurt heeft zijn opleiding genoten aan de Duitse School van Wolfgang Könighaus, wie het systemisch werk verbond met de Weg van de Tao. Daarmee is deze school ingebed in de westerse- en oosterse filosofie.  Mede daardoor vind je ook bij Systems of the Soul de combinatie van wetenschappelijke en complementaire bronnen. 

 

SYSTEEM COACHING - CONSULTING - TRAINING