Boek & Auteur

Boek & Auteur

Nu te koop ! Mandala's & Lava. Het systemische werkboek bij pré-, peri- en postnataal trauma en verlies.

23,50€

 

Liefste lezer van dit boek, 

Dank je wel om door dit boek te willen lezen mee bespreekbaar te maken wat gisteren nog in de stilte verdween. Toen ik dit boek schreef, wist ik nog niet waarom dit zo anders voelde dan "enkel" een rouwverwerkingsverhaal. 

Ik wist op het moment dat ik het schreef niet waaróm ik wilde delen waar de diepste weerhaken zaten die bovenop het immense verdriet "erbij kwamen". Net die thema's wilde ik via mijn eigen verhaal zichtbaar maken. Nu begrijp ik dat wat ik wilde zichtbaar en bespreekbaar maken, wat nog ónder de dikke laag verdriet mee speelt: de traumalagen. 

Nu begrijp ik intussen ook dat dit stuk, het traumastuk, geen "populair" stuk is. Maar wat de zichtbaar geworden trauma's me gebracht hebben zijn zovele kansen om beetje bij  beetje te herstellen. 

Het enige wat trauma lijkt te vragen is rust en liefde om zichzelf te laten zien: hiervoor deel ik in te kleuren mandala's in dit boek. 

En wanneer de verstilling mag zijn, kunnen (systemische) vragen beginnen leiden naar een herstel. 

Daarom is dit boek nooit een "doe-boek" geweest of een "stappenplan". Het is hoogstens een uitnodiging om de traumalagen in het moment van diepste verdriet in te sluiten in het proces. 

 

De opbrengsten van de verkoop van dit boek zullen geïnvesteerd worden in het verder uitdragen en uitwerken van traumaverwerkingsprocessen specifiek rond het Verloren Kind & het ultieme doel is nog een tweede boek te schrijven voor systemici die met deze thematiek in hun praktijk nog dieper aan de slag willen.

 

 

Boek & Auteur

Katrien schrijft over één van de moeilijkste thema's waarmee een vrouw, een moeder, een ouder kan geconfronteerd worden.
Ze doet dit op een heel authentieke, open manier.
En hoewel het een heel persoonlijk verhaal is, een heel pijnlijk ook, geeft het op een veilige manier opening om ook naar eigen verwerkingsprocessen te gaan kijken .
De mandala's die kunnen ingekleurd worden geven ruimte om zelf tot stilstand te komen.
Het is niet alleen een 'lees'boek, het is ook een werkboek. De systemische vragen nodigen jou uit om echt in de diepte stil te staan bij wat systemisch kan aangekeken worden bij het verlies van een kind.

Een must-have voor mensen die te maken hebben met pre-, peri- en postnataal verlies (zowel op persoonlijk als professioneel niveau).
Barbara De Schrijver
*